Logo_161px-ifaw.svg

Staatssecretaris Martijn van Dam zal op 1 maart, in het kader van de opening van de driedaagse Wildlife Conferentie 'Save Wildlife', het voorleesboek 'Kwijt' in ontvangst nemen. Op basisschool Het Volle Leven in Den Haag krijgt de staatssecretaris het eerste exemplaar uitgereikt en zal eveneens het boek aan een groep kinderen voorlezen. Dat meldt International Fund for Animal Welfare (IFAW).

Het voorleesboek is in opdracht van het IFAW geschreven door kinderboekenschrijver Mark Haayema. Het verhaal gaat over Dex, een klein olifantje dat zijn moeder kwijt is. Dex start een zoektocht waarin hij wordt begeleid door zijn vriendje Ko, de baviaan. Al snel komen de twee erachter dat meer dieren iets kwijt zijn. Een struisvogel zonder veren, een krokodil zonder tanden. De illustraties zijn van Coen Hamelink en het boek wordt uitgegeven door Azul Kids.

Ministers, beleidsmakers en NGO's uit een groot aantal landen verzamelen van 1 tot 3 maart 2016 in het Kurhaus in Den Haag om te praten over Wildlife Crime. Nederland, en daarmee staatssecretaris Van Dam, is gastheer tijdens deze speciale conferentie. Op de agenda staan zaken als het tegengaan van het stropen van grote zoogdieren als olifanten en neushoorns tot aan de illegale handel in vogels, reptielen, tijgerklauwen of ivoor.

© Nationale Onderwijsgids