Logo_jr_schrijfwedstrijd_logo_persbericht57538557538500575385_575_385_c1_810_542_80_int_s_c1_c_t_hires

Op 1 februari wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen het startschot gegeven voor de Junior Schrijfwedstrijd. Leerkrachten van alle basisscholen wordt gevraagd de kinderen zoveel mogelijk te motiveren om mee te doen. Met de wedstrijd moeten kinderen gestimuleerd worden om meer te lezen en te schrijven. Dat meldt Stichting Lezen & Schrijven.

Vanaf 1 februari worden basisschoolleerlingen uitgedaagd om een verhaal af te schrijven, waarvan het begin door bekende kinderboekenschrijvers is geschreven. Deze schrijvers zijn Vivian den Hollander, Paul van Loon en Manon Sikkel. De kinderen kunnen kiezen uit verhalen in drie verschillende leeftijdscategorieën. Een jury, bestaande uit de drie kinderboekenschrijvers en presentatoren Nicolette Kluijver, Ruben Nicolai en Guido Spek, kiest de beste drie verhalen uit. Deze verhalen worden daadwerkelijk als eBook uitgegeven.

Via www.juniorschrijfwedstrijd.nl kunnen zowel leerkrachten, kinderen als hun ouders zich aanmelden en de drie onafgemaakte verhalen lezen. Ook zijn hier tal van nuttige en grappige schrijftips te vinden. Ter inspiratie ontvangen alle kinderen gratis tien eBooks van Telekids Boeken. De Junior Schrijfwedstrijd wordt georganiseerd door RTL Telekids en Telekids Boeken in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven. De winnaars, die op vrijdag 1 april bekend worden gemaakt, ontvangen een jaarabonnement op Telekids Boeken, een meet & greet voor hun hele klas met hun co-auteur en Samsung Tablets voor elk kind in hun klas. 

© Nationale Onderwijsgids