Normal_kinderen_wetenschap

Het college van Amsterdam heeft het actieplan ‘Wetenschap & Technologie op koers’ vastgesteld. Het plan zorgt ervoor dat leerlingen van 60 tot 80 basisscholen meer in aanraking komen met wetenschap en technologie. De gemeente investeert de komende drie jaar 1,5 miljoen euro in Wetenschap en Technologie op basisscholen. Dat meldt gemeente Amsterdam.

Innovatieve bedrijven in Amsterdam hebben groeiende behoefte aan technisch geschoold personeel. Werknemers hebben kennis en vaardigheden nodig die hierbij passen. Wethouder Onderwijs Simone Kukenheim: “Het is dus belangrijk om leerlingen al op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor wetenschap en technologie. Zo kunnen ze beter kiezen of ze een technische vervolgopleiding of beroep willen. Het gaat dan niet alleen om ‘harde’ techniek als monteren of lassen, maar ook om programmeren en coderen, het stimuleren van logisch denken en probleemoplossend vermogen.”

Bassischolen kunnen kiezen uit diverse mogelijkheden om wetenschaps- en techniekonderwijs een plek te geven. Zo kan een school lessen geven in programmeren en coderen, leraren bijscholen in digitalisering en samenwerken met het bedrijfsleven in de vorm van bijvoorbeeld gastlessen op school. Het plan wordt op 28 januari besproken in de commissie Jeugd en op 10 februari in de gemeenteraad.

© Nationale Onderwijsgids