Normal_gymnastiek23534

Het schoolbestuur Salto in Eindhoven neemt acht vakdocenten die recent zijn afgestudeerd aan de Fontys Sporthogeschool in dienst. Hiermee komt de gymleraar weer terug in het Eindhovense basisonderwijs. De vakdocenten zullen 12 tot 24 gymlessen per week verzorgen. Dat meldt ED.

Het schoolbestuur werkt al langer met gymleraren en had er dan ook al drie in dienst. Naast de vakdocenten krijgen alle 22 basisscholen van het bestuur ook vier eerstejaars stagiaires van de Fontys Sporthogeschool. Directeur Cees Klaassen van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) is blij met de ontwikkeling. “Het is een apart vak met een hbo-opleiding van vier jaar, dat gegeven moet worden door specialisten”, benadrukt Klaassen.

Volgens Pieter Cornelissen, woordvoerder van de Fontys Sporthogeschool, is het aantal afgestudeerden dat in het primair onderwijs aan de slag gaat nog minimaal. Er zouden nu nog amper vakdocenten worden aangesteld. Dat geldt volgens Cornelissen overigens niet alleen voor gymleraren, maar ook voor docenten handenarbeid. Andere schoolbesturen in de regio hebben geen gymleraren en dienst en zeggen hier ook geen plannen voor te hebben.

© Nationale Onderwijsgids