Gymleraar Alkmaarse school verdacht van het verleiden van minderjarige leerling

Een docent van een middelbare school in Alkmaar zou een minderjarige leerlinge hebben verleid. Hij moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden. De gymleraar is zelf niet meer werkzaam op de middelbare school. Dat meldt NH Nieuws.

In de zomer van 2022 kwamen bij NH Nieuws tips binnen over een ‘onderzoek’ naar een gymleraar van een middelbare school. Hij zou contact hebben gehad met een minderjarige leerlinge en vervolgens zijn geschorst. Een woordvoerder liet op 3 augustus weten dat er een zedenonderzoek liep naar een docent van een middelbare school binnen de eenheid Noord-Holland Noord.

Dossier 

In oktober heeft een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee weten dat zij het zedenonderzoek hadden overgenomen van de politie. Ook was de verdachte inmiddels verhoord. Begin 2023 lijkt het erop dat het onderzoek is afgerond. Het dossier is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. 

Voorkomen 

Een woordvoerder heeft op donderdag 26 januari een woordvoerder aan NH Nieuws laten weten dat, op basis van onderzoeksbevindingen, de officier van justitie heeft besloten de man te gaan vervolgen voor het verleiden van een minderjarige. Volgende maand moet de docent voorkomen.

De bestuurder van de school in kwestie heeft gereageerd en gezegd dat hij het nieuws schokkend vindt. De school heeft, zo zegt de bestuurder, zo goed mogelijk geprobeerd te handelen. 

Afscheid genomen 

Er zijn ook meerdere gesprekken gevoerd met de docent in kwestie en de docent en de school zouden in goed overleg afscheid hebben genomen van elkaar. Wanneer deze beslissing is gemaakt wil de bestuurder niet tegen NH Nieuws zeggen

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk