Basisschoolkinderen voor gymlesactie in gemeentehuis Arnhem

In de doorgaans stille marmeren hal van het gemeentehuis in Arnhem hebben basisschoolkinderen van Het Mozaïek flink actie lopen voeren. Ze hebben er luidkeels gegymd tegen de sluiting van hun gymzaal. Dat meldt Omroep Gelderland.

Sinds de gymzaal vorig jaar gesloten werd na een kritisch bouwkundig rapport, moeten de kinderen naar een gymlocatie bijna een kilometer verderop. Thomas Theloesen, directeur van Het Mozaïek, geeft aan dat zijn school nu naar een gymzaal moet die een kilometer verderop ligt. “Dat lijkt niet ver, maar dat is het wel met dertig kinderen van 6 of 7 jaar oud.”  Het heen-en-weer lopen kost ongeveer veertig minuten. In die tijd kunnen kinderen ook rekenen of lezen.

Buiten

De school geeft nu ook buiten gymlessen. Bij slecht weer gaat de gymles dan vaak niet door. Of de gymlessen duren maar een kwartiertje.

'Gymles net zo belangrijk als lezen en geschiedenis 

Burgemeester Ahmed Marouch stond vrijdag klaar om de klachten in ontvangst te nemen. De gymsituatie vindt Marcouch heel vervelend voor de kinderen. Gymlessen zijn net zo belangrijk als lezen en geschiedenis, stelt hij. “Er moet zo snel mogelijk een heel nieuw schoolgebouw voor jullie komen”, waren zijn woorden tegen de aanwezige kinderen.

Opblaasbare gymzaal 

Volgens directeur Theloesen is een tijdelijke opblaasbare gymzaal dicht bij de school de makkelijkste oplossing. Het is niet alleen een oplossing voor de school zelf, de gemeente zou de opblaasbare hal ook op andere plekken kunnen inzetten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk