Normal_ipad__tablet__onderwijs__docent__leerling__uitleg__ipad_onderwijs__digitaal

Het Amerikaanse technologieblog Tech Insider heeft de iPad-school De Ontplooiing opgenomen in de top 13 van meest innovatieve scholen ter wereld. De Amsterdamse school is een jaar geleden gestart naar een idee van Maurice de Hond. Dat meldt Parool.

De Steve Jobs school uit Nieuw-West hoort bij de favoriete nieuwe schoolconcepten van Tech Insider. In de top 13 staan onder meer een drijvende school uit Nigeria, een genderneutrale kleuterschool uit Zweden en een school als kantoor uit Ohio.

Op De Ontplooiing heeft elke leerling een persoonlijk ontwikkelplan dat elke zes weken wordt geëvalueerd door de leerling, zijn ouders en zijn coach – de term 'docent' wordt niet gebruikt. Op basis van het ontwikkelplan krijgt een leerling persoonlijke leeruitdagingen. Zo hebben alle leerlingen een iPad met apps die hen moeten helpen hun individuele leerdoelen te behalen. De leerlingen gaan niet naar normale klassen, maar naar ateliers en workshops met kinderen die hetzelfde niveau hebben. “Op onze school is geen enkel kind een uitzondering, omdat elk kind op zijn eigen tempo werkt”, aldus Maurice de Hond. 

© Nationale Onderwijsgids