Normal_wegwerkzaamheden

Leerlingen van basisschool It Bynt uit Winsum verwelkomden donderdag bijzonder bezoek. Gedeputeerde van de provincie Friesland Sietske Poepjes en wethouder Bram Bonnema van de gemeente Littenseradiel kropen weer even terug in de schoolbanken. Samen met de leerlingen kregen zij les over hoe ze veilig de wegwerkzaamheden bij het kruispunt bij Winsum kunnen passeren. Dit meldt de provincie Friesland.

Het komende jaar werkt de provincie druk aan het kruispunt in de weg van Bolsward naar Leeuwarden. Met de praktijkles gaven provincie Fryslân, gemeente Littenseradiel en aannemer Jansma B.V. het officiële startschot voor de werkzaamheden aan het kruispunt in de N359.

“Er staat de komende tijd heel wat te gebeuren bij Winsum”, zegt gedeputeerde Poepjes. “Vrachtwagens rijden er dan af en aan. Kinderen die naar school fietsen moeten dus goed oppassen. Want zij zien de vrachtwagen vaak wel, maar ziet de chauffeur hen ook? Vandaag konden we zelf tijdens de praktijkles ervaren hoe groot de dode hoek van een vrachtwagen eigenlijk is.”

© Nationale Onderwijsgids