Normal_willem_alexander_

Koning Willem-Alexander heeft in Baarn de nieuwbouw geopend van de basisschool De Nieuwe Baarnsche School (NBS). Op deze school hebben de koning en zijn broers Friso en Constantijn les gehad in de jaren zeventig. In de nieuwbouw wordt al sinds januari lesgegeven, maar de officiële opening was pas deze week. Dat melden NOS en Vorsten.

Vorig jaar was de school nog gevestigd in een pand in een Baarnse villawijk, maar deze vestiging was te klein geworden. De school telt nu zo'n vijfhonderd leerlingen en ruim veertig personeelsleden. Tijdens de opening waren alle kinderen van de school oud-Hollands gekleed en zongen welkomstliederen. De koning heeft symbolisch een eerste boom geplant. De nieuwbouw van het Baarnsch Lyceum werd vier jaar geleden nog geopend door toen nog koningin Beatrix.

De NBS is een basisschool voor algemeen bijzonder onderwijs. Hier wordt geen les gegeven op basis van bepaalde godsdienstig-dogmatische grondslag. Ook het bestuur is anders, deze wordt niet uitgeoefend door de gemeente, maar door de vereniging van ouders zelf. 

© Nationale Onderwijsgids