Normal_doekle_terpstra

Op maandag 30 maart geeft het Kenniscentrum Wetenschap en Technologie Oost (KWTO), in Urbana te Zwolle, het startschot voor de uitvoering van hun actieplan om wetenschap en technologie in het primair onderwijs te stimuleren. Doekle Terpstra, aanjager van het Techniekpact, overhandigt namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een bedrag van € 981.025 om schoolbesturen, scholen en leraren te helpen meer aandacht te geven aan wetenschap en technologie in hun onderwijsprogramma. 

Het KWTO onderschrijft de ambitie van het Techniekpact en de PO-raad dat alle basisscholen in 2020 wetenschap en techniek structureel in het onderwijsprogramma hebben op genomen. Hiervoor hebben tien grote schoolbesturen uit de regio zich verbonden aan het KWTO om concrete invulling te geven aan deze doelstelling. In het actieplan worden acties omschreven waarin minimaal 300 leerkrachten worden geprofessionaliseerd, 190 scholen worden ondersteund om wetenschap en techniek op te nemen in hun beleidsplan en 50 schoolbesturen worden aangemoedigd om deel te nemen aan het netwerk. 

Tijdens de bijeenkomst gaat Doekle Terpstra in gesprek met bestuurders en schoolleiders  om te ervaren hoe besturen en scholen het  techniekonderwijs vormgeven. Terpstra gaat langs alle regionale netwerken om de behoefte op te halen waarin het Techniekpact het primair onderwijs nog meer kan ondersteunen bij het stimuleren van wetenschap en techniekonderwijs.

© Nationale Onderwijsgids