Normal_docent_werk_ontslag_leraar_lerares_werken_tas

De Basisschool Ouwe Syl in het Friese Oude Bildtzijl was dinsdag weer geopend. Op de basisschool werd maandag geen les gegeven vanwege een conflict tussen ouders, leraren en de directie. Een oplossing voor het conflict is er alleen nog niet. De ouders zijn niet tevreden na het gesprek van maandagavond met de schooldirectie. Dit meldt de Telegraaf.

“De ouders hadden twee verzoeken”, vertelt Dick Heere, woordvoerder namens de ouders. “Ten eerste willen de ouders dat de juf die ontslagen zou zijn weer terugkomt. Ten tweede willen ze een onderzoek naar de diepere oorzaak van het conflict.” Beide verzoeken werden echter met 'nee' beantwoord. De ouders laten het hier niet bij zitten, ze maken zich op voor een vervolgstap. Heere haalt aan dat het belangrijk is dat de band tussen het dorp en de school weer hersteld worden. Tot nu toe is daar nog geen oplossing voor.
 
Het conflict is ontstaan na het ontslag van een tijdelijke juf. Volgens de directie was de juf vrijwillig opgestapt, maar de ouders en leraren geloven dit niet. Een aantal docenten heeft ook aangegeven problemen te hebben met de directeur. Waarop de directie en de docenten die wel achter hem staan zich maandag hebben ziek gemeld.


© Nationale Onderwijsgids