Logo_index

Nieuwsbegrip, bekend van de interactieve begrijpend leeslessen en contextopgaven aan de hand van de actualiteit, gaat wekelijks materiaal beschikbaar stellen aan Squla voor een actuele Nieuwsquiz op het Squla platform. Deze quiz is vanaf februari 2015 gratis toegankelijk voor alle leerkrachten en kinderen in groep 4 t/m groep 8 met een Squla account. Dit meldt Squla. 

Squla, marktleider op het gebied van leerzame games en quizzen voor kinderen thuis, maakt een multiplayer game beschikbaar op het Nieuwsbegripplatform, zodat kinderen op school of erna met elkaar kunnen spelen aan de hand van het actuele Nieuwsbegriponderwerp op het Nieuwsbegrip platform.

Marianne Molendijk, projectleider Nieuwsbegrip: "Wij zijn blij met de samenwerking met Squla. Zij laten op een vooruitstrevende wijze zien hoe kinderen via games op een leuke manier met schoolstof bezig kunnen zijn. Dit past uitermate goed bij het doel van Nieuwsbegrip om leerlingen die begrijpend lezen en rekenen maar saai en weinig uitdagend vinden, te enthousiasmeren en inspireren met onze begrijpend leeslessen en contextopgaven aan de hand van de actualiteit. We kijken er dan ook naar uit om onze krachten te bundelen met het Squlateam. "

© Nationale Onderwijsgids