Logo_logo_nationaal_schoolontbijt
Elk jaar ontbijten ruim 500.000 basisschoolkinderen in het hele land tijdens het Nationaal Schoolontbijt samen op school en leren ze waarom ontbijten zo goed voor je is. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt wordt dit jaar in de week van 3 tot en met 7 november gehouden. Dit meldt het Nationaal Schoolontbijt. 
 
In dit twaalfde jaar van Het Nationaal Schoolontbijt ontbijten ruim 500.000 kinderen samen op zo’n 2.500 basisscholen. Daarnaast doen meer dan 200 burgemeesters mee aan het burgemeestersontbijt, als onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt. In de week van 3 tot 7 november nemen de kinderen niet alleen samen plaats aan tafel, maar ook leren ze met speciaal lesmateriaal meer over het belang van een gezond ontbijt. 
 
Ontbijten helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt. Om die reden heeft het Nationaal Schoolontbijt de steun van het voedingscentrum en de Maag Lever en Darm stichting. Make-A-Wish is dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt.
 
© Nationale Onderwijsgids