Logo_download__1_

(Novum) - Het Schooltv-weekjournaal wordt vrijdagmiddag voor de laatste keer uitgezonden. Het programma voor kinderen uit groep 7 en 8 verdwijnt na 33 jaar van televisie en moet plaatsmaken voor een actualiteitenprogramma op de zondagmiddag. Dat bevestigt een woordvoerder van de NTR.

Het nieuwe programma is een samenwerking van NOS en NTR en wordt na de zomervakantie uitgezonden. Het is niet meer alleen bedoeld voor scholen, maar kinderen moeten ook thuis kijken. Als leraren nog wel gezamenlijk naar het programma willen kijken moet dat eerder in de week gebeuren.

"Maar het nieuwe weekprogramma zal ook nadrukkelijk vooruitkijken naar de week die komt", zegt NTR-hoofdredacteur Jeugd Ben Groenendijk in een verklaring. Het programma wordt 's zondags rond 17.30 uur uitgezonden.

"Veel scholen zijn gewend om op vrijdagochtend naar het Schooltv-weekjournaal in de klas te kijken", legt Groenendijk uit. "We weten ook dat er steeds meer online wordt gekeken via het digibord op momenten dat het de leraar uitkomt en we haken op die trend in."

Het Schooltv-weekjournaal bereikte wekelijks gemiddeld 211 duizend kinderen. Dat is volgens de NTR ongeveer 57 procent van alle leerlingen in groep 7 en 8.