Normal_10890

KLOOSTERZANDE - Vorige week woensdag streden jongens -en meisjes 7-tallen van diverse Zeeuwse basisscholen om een finaleplek voor het Zeeuws kampioenschap schoolvoetbal. Destijds was het strijdtoneel de sportvelden Kloosterzande en Terneuzen, zo meldt BN De Stem.

De meisjes van basisschool Heidepoort uit Heikant wonnen met glans alle wedstrijden en wisten een doelsaldo te behalen van 7 voor en 0 tegen. Ook de als tweede geplaatste basisschool De Kreeke uit Westdorpe heeft zich geplaatst voor de finale op woensdag 23 mei in Kloosterzande. Namens de regio Terneuzen komt het meisjes team van basisschool De Meerpaal een gooi doen naar de titel.

In de jongenscompetitie waren vier teams verwikkeld in de strijd voor een finaleplaats op 23 mei in Middelburg. De teams van basisscholen Ter Duinen (Kloosterzande), Ter Doest (Graauw) en de Schakel (Vogelwaarde) hadden alle aan het einde van de kwalificatieronde 6 punten behaald. Uiteindelijk wist De Schakel zich te plaatsen voor de finale dankzij een beter doelsaldo.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen