Normal_koraal

Elk jaar komt de WNF-Rangerclub in actie voor een bedreigd wild dier of gebied. In 2014 staan de Nederlandse koraalriffen rondom de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba centraal. Het Wereld Natuur Fonds heeft speciaal voor de groepen 4 t/m 8 van het basisonderwijs lesmateriaal ontwikkeld waarin het belang van het beschermen van het koraal en alle dieren die erin leven centraal staat en wordt gratis ter beschikking gesteld. 

Het lespakket "Gezond koraal? Help allemaal!" past binnen de leerdomeinen Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie. Leerlingen leren waarom het beschermen van koraal belangrijk is en hoe ze zelf kunnen bijdragen aan gezond koraal. Het pakket bestaat onder andere uit een introductieles, een verdiepende PowerPointpresentatie, lesbladen, blogberichten Post uit de Cariben, het magazine TamTam, een speciale aflevering van het Ranger Dierenjournaal en Het Klokhuis en een diploma ter afsluiting van het lespakket.
 
Naast het behandelen van het lesmateriaal kunnen klassen actievoeren of geld inzamelen voor het behoud van het koraal in Caribisch Nederland. Hiervoor zijn tips, ideeën  en materiaal te vinden in het lespakket. Met het geld dat zo ingezameld wordt, kan bijvoorbeeld het onderzoek naar de conditie van het koraal worden ondersteund, kunnen stranden worden schoongemaakt zodat zeeschildpadden daar rustig hun eieren kunnen leggen en kan de bescherming van de koraalriffen worden verbeterd.

Als docent in het basisonderwijs kunt u het lespakket gratis bestellen. Het materiaal is bestemd voor leerlingen van groep 4 tot en met groep 8. 
 
© Nationale Onderwijsgids