Kunstbalie is het expertisecentrum voor amateurkunst en kunsteducatie

Kunstbalie wil dat ook in de toekomst veelbelovende amateurkunstinitiatieven gerealiseerd kunnen blijven worden. Veranderende tijden vragen om nieuwe manieren van financieren. Daarom biedt zij Brabantse amateurkunstinitiatieven een begeleidingstraject aan op het gebied van crowdfunding. Kunstbalie gaat hiervoor samen met collega-instelling bkkc een samenwerking aan met crowdfundingsplatform Voordekunst.

Crowdfunding is het ophalen van financiële middelen bij een grote groep kleine investeerders en daarmee een innovatieve financieringsvorm. Het stelt niet alleen in staat een mooi project te financieren, maar levert vaak een netwerk op van ambassadeurs die ook op andere manieren bereid zijn een initiatief te ondersteunen. Voordekunst is een online platform waarop kunstenaars en kunstinstellingen hun projecten onder de aandacht van een groot publiek kunnen brengen en daarmee donateurs kunnen werven.
 
Kunstbalie gaat Brabantse amateurkunstinitiatiefnemers begeleiden in het traject van crowdfunding. Behalve adviseren over onder meer communicatie en tegenprestatiepakketten, doet Kunstbalie een eerste donatie van 30% van het streefbedrag, dat wordt uitgekeerd als de totale financiering van het project tot stand komt. Uit de eerder door bkkc geboden begeleiding van Brabantse projecthouders op Voordekunst is gebleken dat zij een aanzienlijk hogere kans van slagen hadden het streefbedrag te behalen dan andere crowdfunders.
 
Brabantse amateurkunstinitiatieven die de mogelijkheden tot crowdfunding willen verkennen of zich willen aanmelden, kunnen terecht op http://www.kunstbalie.nl/voordekunst of contact opnemen met evelien.wouters@kunstbalie.nl.
 
Kunstbalie is het expertisecentrum voor amateurkunst en kunsteducatie in de provincie Noord-Brabant. Kunstbalie focust op het stimuleren van cultuureducatieve en actieve kunstbeoefening op bovenregionaal en provinciaal niveau, het tot stand brengen van lokale of regionale samenwerkingen, het signaleren en stimuleren van nieuwe ontwikkelingen en het verzorgen van ondersteunende projecten en diensten. Kunstbalie werkt in opdracht van Provincie Noord-Brabant.
 
(Dit is een advertorial)