Tiener College - Leren met kracht en passie

Het Tiener College Gorinchem kent geen enkele twijfel over het voortzetten van de activiteiten en zal wegens groot succes voortbestaan. 

Ondanks zijn succes lijkt het erop dat het Tiener College in Gorinchem vooralsnog geen navolging krijgt. De ervaringen hiermee zijn echter zo positief dat voor de ideëen van het Tiener College brede belangstelling bestaat en het door vakgenoten nauwlettend in het oog wordt gehouden. Tot op heden gooien strenge regelgeving en bureaucratie echter roet in het eten bij het opzetten van eenzelfde initiatief. 

Dankzij de programmalijn van het Tiener College is het bijvoorbeeld mogelijk om voor leerlingen de kloof tussen het voortgezet onderwijs en het primair onderwijs te verkleinen. Het Tiener College ging vorig jaar van start. Momenteel volgen 33 leerlingen dit college. Doel is dat over drie jaar honderd kinderen het Tiener College in Gorinchem bezoeken.

Eerder vandaag wekte de Nationale Onderwijsgids ten onrechte de indruk dat het Tiener College zelf wellicht niet  zou voortbestaan. Van twijfel over de voortzetting van het Tiener College is echter geen sprake. 

© Nationale Onderwijsgids