Normal_13788063780020_1

(Novum) - De PO-raad adviseert een groep van meer dan honderd schoolbesturen niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank over het openbaar maken van scores van de Citotoets. De sectororganisatie voor primair onderwijs denkt dat de kans klein is dat het oordeel dan anders is.

De rechtbank in Utrecht bepaalde vorige week in een kort geding dat de schoolbesturen hadden aangespannen dat de schoolscores van de eindtoets openbaar mogen worden gemaakt. RTL Nieuws had de scores opgevraagd en staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) wilde ze wel vrijgeven.

De besturen willen dat de scores niet naar buiten worden gebracht omdat ze bang zijn dat ouders op basis van de lijsten een school voor hun kind gaan uitzoeken. De rechtbank bepaalde echter dat het algemeen belang van openbaarmaking zwaarder weegt dan het mogelijk nadeel dat scholen ondervinden van de publicatie.

De scholen moeten uiterlijk woensdag beslissen of ze in hoger beroep gaan. Als ze dat niet doen mag Dekker de gegevens openbaar maken.