Normal_9204

DEN HAAG (Novum) - VVD en PVV zijn woedend dat scholen leraren hebben doorbetaald tijdens de stakingen van vorige week. Zij vinden dat de stakingskas van de Algemene Onderwijsbond hiervoor had moet worden gebruikt.

"Het gaat hier om belastinggeld dat bedoeld is voor onderwijs", zegt VVD-Kamerlid Ton Elias. De situatie is volgens hem niet vergelijkbaar met een staking bij een gewoon bedrijf. "Als de directie van Unilever bij een staking zou besluiten uit eigen zak het personeel door te betalen om de ruzie te sussen, ben ik de laatste die daar wat van zegt."

"Staken mag natuurlijk, maar bij een school moet het dan op eigen kosten of op kosten van de vakbond gebeuren." In De Telegraaf stelt PVV-Kamerlid Harm Beertema ook dat de leraren alleen hadden mogen worden doorbetaald uit de stakingskas van de Algemene Onderwijsbond.

Bestuursvoorzitter van de Spinoza Scholengroep in Voorburg Paul van Meenen verdedigt het doorbetalen in de krant. "Het hoofddoel van de leraren is pal te staan voor het belang van het kind. Daar past dit in mijn ogen ook bij."