Normal_7629

AMSTERDAM (ANP) - Prinses Máxima en prins Willem-Alexander komen woensdag naar de jubileumeditie van het Cinekid Festival in Amsterdam. Het prinselijk paar opent het internationale film-, televisie- en nieuwemediafestival voor kinderen, dat dit jaar voor de 25e keer plaatsvindt.

Op het evenement in de Westergasfabriek kunnen kinderen 10 dagen lang terecht voor onder meer films en premières van tv-series. Ook is er van alles te beleven op het gebied van (nieuwe) media in het MediaLab, een digitale speeltuin. Verder kunnen de jonge bezoekers workshops volgen of kennismaken met de makers van de vertoonde producties.

Het prinselijk paar opent Cinekid door het maken van een jubileumfoto. De prins en prinses krijgen na afloop nog een rondleiding in het MediaLab. Voorafgaand aan de opening gaat de jeugdfilm Patatje Oorlog in première.

In 30 andere steden vindt tijdens de herfstvakantie een lokale Cinekidvariant plaats. Volgens festivaldirecteur Sannette Naeyé is Cinekid met ongeveer 55.000 bezoekers het grootste mediafestival voor de jeugd ter wereld.