Basisschool in Zuidlaren feestelijk geopend

Basisschool de Lichtkring heeft een nieuw schoolgebouw, gevestigd aan de Larikslaan in Zuidlaren. Het gloednieuwe gebouw is woensdag 10 april officieel geopend, door directeur Karine Woensdregt. Verder waren de burgemeester van Tynaarlo en de leerlingen aanwezig bij deze feestelijke opening. De leerlingen sloten de festiviteiten af met een muzikaal optreden, aldus Dagblad van het Noorden.

De ochtend begon voor de scholieren met muzikale workshops, daarna volgde de officiële opening. Elke klas koos een leerling uit die samen met de burgemeester een appelboom mocht planten. De leerlingen sloten af met een muzikaal optreden, waar ze die ochtend van alles over hadden geleerd tijdens de workshops van Klankenkaravaan. Afsluitend was er voor de aanwezigen de gelegenheid om de nieuwe school van de binnenkant te bekijken.

Bouwcommissie 

Het vorige schoolgebouw aan de Larikslaan was inmiddels flink verouderd en toe aan een vernieuwing. Om een volledig nieuw ontwerp te bedenken heeft de school een bouwcommissie opgericht. Deze commissie bestaat uit leerlingen, leerkrachten en ouders. Vervolgens heeft deze samenwerking een volledig nieuw ontwerp gemaakt dat helemaal past bij het thematisch onderwijs dat de school aanbiedt.

Elk lokaal in het nieuwe gebouw heeft ook een buitenlokaal, zodat de kinderen ook buiten kunnen spelen en leren. Ook binnen zijn er veel veranderingen ingevoerd die ervoor zorgen dat de kinderen binnen het thematisch onderwijs goed kunnen samenwerken en leren. Het gebouw is al sinds eind januari in gebruik, maar is in april dus officieel geopend.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema