Al dagen waren ze er druk mee. De kinderen van basisscholen de Vliedberg en de Waterlelie in Rotterdam knutselden de afgelopen weken om van saaie kartonnen dozen kunstige kerstpakketten te maken. Gisteren deelden zij de pakketten uit aan bewoners uit de wijk Zevenkamp, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De kerstpakketten zijn bedoeld voor onder andere de tienermoeders en de vrouwenopvang van het Leger des Heils, bij woonzorgcentrum de Aarhof. Ook vrijwilligers, die zich inzetten in Zevenkamp, konden een versierd kerspakket ophalen.

Het uitdelen van de kerstpakketten was niet het enige dat er in Zevenkamp op het programma stond. Het Ambachtsplein in de wijk stond gisteren de hele dag in het teken van kerst. Kinderen van de basisscholen zongen liedjes onder de kerstboom op het plein. Ook was er een poffertjeskraam en maakten wijkbewoners onder begeleiding een mooie kerstbak.

De bewonersorganisatie Zevenkamp (BOZ), SONOR, Vestia Rotterdam Noord, Woonstad Rotterdam en Woonbron Prins Alexander namen het initiatief voor de kerstactie en zorgden ervoor dat de dozen gevuld waren. De ondernemers van het Ambachtsplein waren enthousiast over het initiatief en stelden artikelen voor het kerstpakket beschikbaar.