Algemeen directeur Roel Zwiers van het openbaar onderwijs in Borger-Odoorn zegt dat het niet verstandig is om scholen met minder dan 23 leerlingen ten koste van alles open te houden, zo meldt RTV Drenthe.

Hij reageert op onderwijsminister Van Bijsterveldt. Zij wil kleine scholen openhouden als het onderwijs goed is en het aantal leerlingen binnen een paar jaar weer gaat stijgen.

Zwiers vindt dat de minister een verkeerd signaal af geeft. "Kinderen zitten drie tot vier jaar in hetzelfde lokaal en hebben niet tot nauwelijks contact met leeftijdsgenoten. En er worden daarbij ook steeds hogere eisen gesteld aan de leraren, alles komt op het bordje van de docenten."

De algemeen directeur is ook om financiële redenen tegen het open houden. "Ook bij weinig kinderen, moet het gebouw wel onderhouden worden en schoongemaakt." Zwiers denkt niet dat veel kleine scholen zullen aankomen bij de onderwijsminister. "Schoolbesturen zitten in hetzelfde schuitje, het in stand houden van kleine scholen is financiëel onhaalbaar en ook inhoudellijk minder gewenst."

Beluister hier het interview van RTV Drenthe met Roel Zwiers.