De Augustinusschool in Culemborg draagt de stichting Werkplaats voor de Derde Wereld een warm hart toe, zo meldt de Culemborgse Courant.

In het verleden heeft deze stichting onder meer een technische school gebouwd voor jongens en meisjes in Soedan. De leerlingen kunnen zich met hun diploma op de arbeidsmarkt begeven en in hun dagelijkse onderhoud voorzien, wat zeer essentieel is voor de opbouw van het land.

Afgelopen jaar is de bouw van een kinderziekenhuis in Tanzania gerealiseerd. De heer van Kesteren en zijn vrouw zetten zich hier al tientallen jaren voor in. Door hen en de financiële steun van vele Culemborgers was het mogelijk deze grote projecten uit te voeren.

Voor de Augustinusschool was het direct duidelijk dat de opbrengst van de kerstspaaractie weer naar deze stichting zou gaan.

De dag voor de kerstvakantie werd het echtpaar Van Kesteren uitgenodigd op de locatie Riebeeck, waarbij zij werden onthaald door alle kinderen en de cheque van 625 euro werd overhandigd.

De heer en mevrouw Van Kesteren waren erg blij met de opbrengst van de kerstspaaractie en vertelden de kinderen dat het geld goed besteed zou worden.

© Nationale Onderwijsgids