Logo_si

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 28 augustus 2019 de overname van Iddink Group door Sanoma Learning goedgekeurd. Sanoma Learning is actief in vijf Europese landen en heeft meer dan 1 miljoen docenten en 10 miljoen leerlingen als gebruiker. Dit meldt Sanoma.

Iddink Group is bekend als distributeur van les- en leermiddelen en als maker van de veelgebruikte leerlingadministratiesystemen Magister en Eduarte. Het bedrijf werkt nauw samen met de educatieve uitgeverijen in Nederland, waaronder Sanoma Learning's dochteronderneming Malmberg. 
 
Na een uitgebreid marktonderzoek heeft de ACM de transactie onder voorwaarden goedgekeurd. De ACM heeft onder meer onderzocht wat de gevolgen van de overname zijn voor de concurrentiepositie van andere educatieve uitgevers. Op grond van de afspraken die Sanoma Learning met de ACM is overeengekomen, zullen alle educatieve uitgevers van digitale leermaterialen binnen het veel gebruikte Magister dezelfde mogelijkheden krijgen als Malmberg.
 
Ook is overeengekomen dat uitgeverij Malmberg en Iddink Group geen concurrentiegevoelige informatie uitwisselen. Beide bedrijven blijven in hun commerciële werkzaamheden opereren als separate ondernemingen en staan nadrukkelijk open voor andere aanbieders van content en platforms.
 
De ondernemingsraad van Iddink Group heeft al eerder positief gereageerd op de overname. De overname zal in september geformaliseerd worden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids