Topdrukte bij Iddink om alle schoolboeken op tijd bij de leerlingen te krijgen

Bij schoolboeken- en leermiddelendistributeur Iddink in Ede is het op dit moment topdrukte. Volgende week beginnen de scholen in Midden-Nederland weer, daar vallen ook de scholen in Gelderland onder. Het is keihard werken om alle boeken weer op tijd bij de leerlingen te krijgen. “Aan het einde van de zomervakantie moet elke scholier zijn of haar pakket hebben. Daar gaat maanden aan planning aan vooraf”, aldus woordvoerder Pieter Dubois. Dat meldt RN7.

Ook Iddink heeft namelijk te maken met een personeelstekort. Vorig jaar liep de schoolboekendistributeur er voor het eerst tegenaan dat er te weinig vakantiekrachten beschikbaar waren. Ook konden ze toen minder werknemers inzetten op de werkvloer vanwege de geldende coronamaatregelen.

Loonsverhoging en uitzendkrachten 

Dit jaar heeft Iddink maatregelen genomen en ervoor gezorgd dat er genoeg personeel beschikbaar is. De lonen zijn verhoogd en er zijn uitzendkrachten uit Polen en Oekraïne aangetrokken om bij te springen. Dagelijks zijn er zo’n 400 medewerkers bezig om alle bestellingen te verwerken. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk