Logo_man_vrouw_werk_baan_emancipatie346

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) heeft een award ontvangen in de categorie ‘aansprekende voorbeeldorganisaties’ van de Commissie Monitoring Talent naar de Top. Dit meldt Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Caroline Princen, voorzitter van de commissie, presenteerde vandaag het rapport met daarin vijf zogenaamde ‘diamanten’: voorbeeldorganisaties die andere organisaties kunnen inspireren. Het in de volle breedte inzetten van het diversiteitsbeleid en het zoeken naar verbinding en inclusie hierbij maakt OMO tot een aansprekend voorbeeld voor andere organisaties. 
 
Een voorbeeld daarvan is het aandeel vrouwen in de top en subtop van de vereniging dat stijgt. Een evenredige verdeling man-vrouw op (sub)top posities wordt steeds meer als norm gezien. Naast mannen en vrouwen gaat diversiteit bij OMO over jong en oud, mate van inzetbaarheid, migratieachtergrond en geaardheid. Het diversiteitsbeleid richt zich op de diversiteit in de volle breedte.
 
Voor de monitorresultaten in 2014 ontving de vereniging eveneens de ‘Diamant Award’. Destijds vanwege het brede diversiteitsbeleid gericht op een goede mix van talenten en het streven van meer vrouwen in de top.
Door: Nationale Onderwijsgids