Normal_geld__pennen__contract__afspraak

Voorlopig kan het Cornelius Haga Lyceum niet uitbreiden naar andere grote steden in Nederland. Onderwijsminister Arie Slob heeft meerdere aanvragen afgewezen omdat niet bewezen zou zijn dat de scholen genoeg leerlingen zullen trekken. Directeur Söner Atasoy overweegt nu privéscholen op te starten die geen bekostiging en dus geen toestemming nodig hebben van het onderwijsministerie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Het bestuur van het Haga Lyceum heeft volgens Slob zeven aanvragen voor uitbreiding gedaan, in onder andere Den Haag en Utrecht. Deze zijn vooralsnog afgewezen omdat niet verwacht wordt dat de scholen genoeg leerlingen zullen trekken.
 
Directeur Atasoy weet nog niet of hij in beroep gaat tegen de afwijzing van het ministerie, zegt hij tegen het AD. Wel denkt hij erover na om in Utrecht, Den Haag en Rotterdam particuliere islamitische scholen op te richten. Hiermee omzeilt hij bekostiging en de daarmee hand-in-handgaande toestemming van het ministerie van onderwijs. Hij gelooft dat er genoeg sponsors zijn om hem financieel te steunen, zowel in Nederland als in het Midden-Oosten. Nadeel is, geeft hij zelf aan, dat “eventuele geldschieters invloed willen uitoefenen op het onderwijs”.
 
Door: Nationale Onderwijsgids