Normal_selfie__hr

Vanaf eind september krijgen kinderen uit Rotterdam-Zuid extra lessen op campus Woudestein. Dat kan omdat de Giovanni van Bronckhorst Foundation, in samenwerking met Feyenoord en het Wetenschapsknooppunt EUR, een eigen ruimte heeft gekregen bij de Erasmus Universiteit. Bij SV GIO werken kinderen uit groep 7 en 8 via een onderwijs- en sportprogramma van 20 weken aan hun zelfvertrouwen en toekomst. Dit meldt Erasmus Universiteit.

Onderwijs-en sportprogramma SV GIO

Bij SV GIO werken kinderen uit groep 7 en 8 via een onderwijs- en sportprogramma van 20 weken aan hun zelfvertrouwen en toekomst. Er is sportenderwijs aandacht voor begrijpend lezen, spelling en rekenen maar ook voor zelfvertrouwen en ouderbetrokkenheid. Feyenoord verzorgt de volledige uitvoering van het programma van S.V. GIO in de Kuip en nu ook op de Erasmus Universiteit.
 

Extra uitdaging

Voor dit onderwijsproject krijgen speciaal geselecteerde leerlingen van basisscholen uit Rotterdam-Zuid, die een extra uitdaging aankunnen, lessen op campus Woudestein, in een speciale lesruimte in het Hatta Building. Doel is om deze kinderen een goede start in het voortgezet onderwijs te geven en hen te leren dat ze hun eigen koers kunnen bepalen. Kinderen worden zo kapitein op hun eigen schip.
 

Samenspel

Vanuit de universiteit werken Erasmus SportOpent extern en het Wetenschapsknooppunt EUR samen met de SV GIO. Ook de Erasmus Universiteit wil eraan bijdragen kinderen met potentie enthousiast te maken voor het hoger onderwijs. De universiteit faciliteert de lesruimte, waarvan de inrichting geheel wordt verzorgd door de Feyenoord Foundation/Van Bronckhorst Foundation. De lessen worden in combinatie met sport gegeven, Erasmus Sport levert de benodigde ruimte en attributen.
 

Blik verruimen

Het lesmateriaal is gemaakt door de Feyenoord Foundation en het Wetenschapsknooppunt EUR. Het Wetenschapsknooppunt EUR brengt Wetenschap en Technologie naar de klas en is gespecialiseerd in oriënterende en verrijkende lesmodules voor leerlingen tussen de 8 en 15 jaar, Het is de bedoeling dat de leerlingen op een hoger niveau doorstromen naar het middelbaar/voortgezet onderwijs. Op termijn is het de bedoeling om meerdere groepen van SV GIO te faciliteren op campus Woudestein.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids