Normal_examen_multiple_choice_enquete_vragenlijst

Van de zeven leerlingen van het Rijswijks Lyceum die betrokken waren bij examenfraude hebben zes leerlingen het tweede herexamen niet gehaald. Slechts één leerling is alsnog geslaagd. De leerlingen moesten een tweede herexamen afleggen omdat vier docenten van de school hen bij het eerste herexamen hadden geholpen bij de vragen. Dit meld het Algemeen Dagblad.

Bij het Rijswijks Lyceum hadden vier docenten zich schuldig gemaakt aan examenfraude. Zij hadden na afloop van het herexamen in totaal zeven leerlingen van de school in Rijswijk (Zuid-Holland) de gelegenheid geboden het gemaakte examenwerk op onderdelen te verbeteren. Toen de examenfraude begin juli ontdekt werd, zijn de docenten per direct ontslagen. Volgens eigen zeggen sjoemelden ze met de herexamens "ten behoeve van de school en de leerlingen''. 
 
De herexamens van de betrokken leerlingen zijn ongeldig verklaard. Ze moesten in augustus terugkomen om een tweede herexamen te doen. Naar nu blijkt heeft slechts één leerling dit naar tevredenheid gemaakt. De zes gezakte leerlingen verlaten de school om in te stromen in het mbo of proberen via volwassenonderwijs aan deelcertificaten te komen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids