PostNL brievenbussen, foto: Spoorjan, Wikimedia Commons licentie 3.0/2.5/2.0/1.0

Ruim 1200 toetsen Engels van opleidingsinstituut Anglia blijven nog altijd onvindbaar. PostNL, die verantwoordelijk was voor de verzending van de toetsen, gaat er vanuit dat de examens definitief kwijt zijn en heeft de gedupeerde scholen op de hoogte gesteld. Dit meldt BN de Stem.

Dit betekent dat 1200 leerlingen uit het hele land hun toets over moeten maken. De manager van Anglia heeft toegezegd dat de gedupeerde leerlingen kosteloos de toets mogen herkansen op 22 november. De toetsen die nu nog vermist zijn, zijn voornamelijk luistertoetsen. Een voordeel, want deze zijn relatief makkelijk over te doen.

Het gaat om examens van het Engelstalige opleidingsinstituut Anglia. Leerlingen kunnen via dit instituut op een hoger niveau Engels leren. Zo'n 375 scholen in Nederland bieden dit hogere niveau Engels als keuzevak aan. Jaarlijks zijn er vijf toetsmomenten voor veertien niveaus. De toetsen worden daarna naar Engeland opgestuurd om te worden nagekeken.

Met de toetsen die in mei op zo'n 106 scholen waren afgenomen ging dat deze keer mis. De toetsen kwamen niet aan in Engeland. Aanvankelijk waren er tien dozen met zo'n 4100 toetsen vermist. Het merendeel is inmiddels teruggevonden, maar de laatste doos is nog steeds kwijt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids