Normal_slob__onderwijs__minister

Zo'n vijftig scholieren van het VMBO Maastricht hebben een gesprek gehad met minister Slob over de ontstane situatie op hun school. Hun centraal eindexamen is vorige week ongeldig verklaard. Slob heeft de leerlingen verzekerd dat hen "zo snel mogelijk duidelijkheid" wil geven. Dit melden NOS en NU.nl.

Met spandoeken en ruim 21.000 handtekeningen arriveerden de leerlingen van VMBO Maastricht in Den Haag om te protesteren tegen het ongeldig verklaren van hun eindexamens. Dit gebeurde omdat zij tegen de regels in het centraal examen al mochten maken, terwijl de schoolexamens niet goed waren afgerond. 
 
Slob verzekerde de leerlingen "dat we knetterhard gaan werken om ervoor te zorgen dat jullie straks met een volwaardig diploma van school kunnen en dat jullie niet een heel jaar over moeten doen".
 
De leerlingen waren wel tevreden over het gesprek met Slob. Na hun gesprek op het ministerie gingen de leerlingen door naar de Tweede Kamer, waar ze werden ontvangen door Tweede Kamerleden Paul van Meenen (D66), Harm Beertema (PVV), Michel Rog (CDA) en Peter Kwint (SP), die onderwijs in hun portefeuille hebben.
 
Slob wijst erop dat nu per leerling wordt gekeken of er tekortkomingen zijn geweest bij de schoolexamens, die voorafgaan aan het centraal eindexamen. Ook de centrale examens van de leerlingen worden onderzocht.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids