Logo_fist-424500__340

Gisteren werd bekend dat er voorlopig geen nieuwe cao voor het voortgezet onderwijs komt. De vakbonden en de VO-raad komen er niet uit. De werkgeversorganisatie wil niets vastleggen over de werkdruk en komt de bonden niet voldoende tegemoet in een loonsverhoging. De Algemene Onderwijsbond vindt het tijd voor actie, zo meldt de AOb. 

Volgens Henrik De Moel, hoofdbestuurder voortgezet onderwijs van de AOb, willen de bonden maximaal twintig lesuren per week per docent aan hoogstens 25 leerlingen per groep om zo de werkdruk te beteugelen. Maar de VO-raad wil dit niet vastleggen. Ook worden de partijen het niet eens over de loonsverhoging: de bonden willen 3,5 procent, de VO-raad gaat niet verder dan 2,35 procent.

De bonden stelden nu vast dat verder praten geen zin heeft. Over de aard van de acties en de termijn waarop deze van start gaan, is nog niet veel te zeggen. De Moel: “We hebben met de bonden afgesproken dat het acties worden. We maken zo snel mogelijk wereldkundig wat de plannen zijn.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids