Normal_11753

SCHIEDAM - Donderdag 24 mei 2012 sloegen wethouders Mario Stam (Onderwijs) en Johan Grijzen (Milieu) van de gemeente Schiedam de eerste paal van Lyceum Schravenlant. De nieuwe school is samen met de leerlingen, docenten en het schoolbestuur klimaatneutraal bedacht en ontworpen.

"Het bijzondere aan de ontwikkeling van deze nieuwe school is dat het ontwerp samen met de leerlingen en docenten tot stand is gekomen", aldus wethouder Stam. "Gezocht is naar mogelijkheden om een zogenoemde frisse school te bouwen, waarin de uitgangspunten van duurzaamheid, energiebesparing en een zo laag mogelijke CO2-uitstoot worden gerealiseerd." Wethouder Grijzen: "En dat is gelukt, want de school die gebouwd gaat worden, zal de eerste school van Nederland zijn met de kwalificatie Frisse School A."

De gemeente Schiedam en Lyceum Schravenlant bouwen samen aan een duurzame, gezonde en veilige school voor leerlingen, docenten en de omgeving. Het nieuwe schoolgebouw zal meer dan zeshonderd leerlingen huisvesten en opent haar klimaatneutrale deuren in 2013.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres

Via Nieuwsbank