Normal_schoolplein__school__voortgezet_onderwijs__pesten__alleen

Drie leerlingen van 14 en 15 jaar van vmbo-school Scala in Teteringen zijn van school gestuurd. Dit is gebeurd vanwege hun betrokkenheid bij een massale vechtpartij tussen scholieren anderhalve week geleden. Een dertienjarige scholier van het Newman College was al eerder van school verwijderd. Dit meldt de Telegraaf.

Het drietal was vorige week al geschorst vanwege de vechtpartij waarbij een dertienjarige jongen door een groepje jongens geslagen en geschopt wordt, ook terwijl hij al op de grond ligt. Omstanders filmden en moedigen de jongens aan en zetten de beelden van de mishandeling op social media. Toen de drie jongens op school opschepten hierover, besloot de directie hen naar huis te sturen. Na gesprekken met de ouders is nu besloten dat ze definitief niet meer welkom zijn op school.
 
Volgens Scala-directeur Kees van Steen was de vechtpartij niet de enige reden voor het besluit de jongens te verwijderen van school. Er zouden al langer twijfels zijn of de jongens het niveau van de opleiding aankonden. Het Newman College stuurde vorige week al een dertienjarige jongen van de school, vanwege betrokkenheid bij de vechtpartij. 
 
De scholen zijn nu verplicht om zelf een gepaste onderwijsinstelling voor de jongens te vinden vanuit de Onderwijswet. Geen makkelijke opgave, aangezien scholen niet zitten te springen om dergelijke probleemgevallen. Van Steen: “Dat betekent dat wij tot die tijd deze  leerlingen van huiswerk blijven voorzien. Dat zullen ze wel thuis moeten maken want op school willen we ze niet meer zien.'' 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids