Na vechtpartij op campus Radboud Universiteit drie mensen aangehouden

Drie mensen zijn in Nijmegen aangehouden vanwege een vechtpartij op de campus van de Radboud Universiteit. De drie worden ervan verdacht studenten van de rechts-nationalistische studentenvereniging GNSV te hebben mishandeld. Volgens de politie raakten er drie mensen lichtgewond tijdens de vechtpartij. Dat meldt de NOS. 

Deze week is de introductieweek voor nieuwe studenten in Nijmegen. Volgens universiteitsblad Vox was de vechtpartij gisteren rond 11.00 uur begonnen. Dat gebeurde tijdens de voorbereidingen voor de introductiemarkt, bij een kraampje van GNSV. GNSV is dit jaar nieuw in Nijmegen.

Aanleiding wordt nog onderzocht

Wat precies de aanleiding voor de vechtpartij was, wordt nog onderzocht. GNSV zegt op X dat ‘een groep extreemlinkse lafaards’ de leden van de studentenvereniging aanviel.

Een woordvoerder van de Radboud Universiteit zei dat er vooraf al signalen waren dat ‘een aantal partijen’ het niet eens waren dat GNSV op de introductiemarkt mocht staan. Volgens de woordvoerder lijkt het een logische verklaring dat de vechtpartij daarmee te maken heeft.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk