Normal_handtekening_contract

Zeeuws-Vlaanderen komt in actie om ervoor te zorgen dat het middelbaar onderwijs in de regio behouden blijft. Via een petitie op internet kunnen mensen de actie steunen. Dat meldt PZC.

Het initiatief tot de actie komt van Brigitte Tjarks uit Terneuzen, blogschrijfster of Facebook. Zij maalt zich zorgen over de toekomst van het voortgezet onderwijs in de regio. Volgens plannen van de regering zouden middelbare scholen uit de regio verdwijnen, zodat scholieren moeten reizen. Het openbaar vervoer is daarvoor niet voldoende, vindt Tjarks. Bovendien zou er zelfs een kans bestaan dat leerlingen over de grens moeten om onderwijs te kunnen volgen.

Dat middelbare scholen in de Zeeuwse regio met sluiten worden bedreigd, werd eerder deze maand bekend. Tjarks en medestanders van de petitie hebben geen goed woord over voor de plannen. Met de petitie willen ze de regering bereiken, zodat er uiteindelijk wordt afgezien van de plannen.

De drie gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen en de provincie Zeeland werken momenteel samen met het Zwin College in Oostburg, het Reynaertcollege in Hulst en De Rede in Terneuzen aan een toekomstplan. Bij die plannen is ook het ministerie van Onderwijs betrokken. De verwachting is dat er in oktober meer duidelijkheid is over de toekomst van het middelbaar onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen. De petitie van Brigitte Tjarks, inmiddels al ruim 2600 keer ondertekend, is te vinden onder onderwijszeeuwsvlaanderen.petities.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids