Normal_volle-treinen

Het Noorderpoort en Alfa-college beginnen komend schooljaar met een pilot om studenten buiten de spitsuren te houden. Waar mogelijk gaan ze hun lesroosters aanpassen om de ochtendspits te vermijden. Dit meldt NU.nl.

In Groningen reizen elke dag zo'n 35.500 scholieren en studenten naar het voortgezet onderwijs en het mbo. 38 procent van hen doet dat tijdens de spits. Jos Nijhof van het Alfa-college: “De komende jaren wordt Groningen belast met veel werkzaamheden en de overlast die daarbij hoort. We moeten met zijn allen een bijdrage leveren om de spits te mijden.” De scholieren zullen later op de ochtend beginnen met hun lessen, zodat ze na de ochtenspits naar school kunnen gaan.
 
Een paar weken geleden werd bekend dat scholen in Groningen een financiële bijdrage kunnen krijgen als zij hun lesroosters aanpassen op de ochtendspits. Groningen Bereikbaar, Arriva en OV-Bureau Groningen Drenthe hopen de drukte in het openbaar vervoer te kunnen verminderen door leerlingen buiten de spitsuren te laten reizen. Scholen kunnen tot 1 januari een voorstel indienen om aanspraak te maken op de regeling. Afhankelijk van het aantal leerlingen dat buiten de spits zal reizen kan een school maximaal 25.000 euro krijgen. De organisaties hopen hiermee nog meer scholen over de streep te trekken.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids