Normal_leren_lezen__kinderboek__peuter__lezen__taal

De Griffeljury bekroont dit jaar zeven kinderboeken met een Zilveren Griffel, de prijs voor het beste kinderboek van het jaar. De Penseeljury reikte twee Zilveren Penselen en twee Zilveren Paletten uit. In totaal werden door de beide jury’s ook elf eervolle vermeldingen, de Vlag en Wimpels, toegekend. Dat meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

In de categorie van boeken voor kinderen tot zes jaar hebben Siens hemel van Bibi Dumon Tak en
Tangramkat van Maranke Rinck een Zilveren Griffel gekregen. In de categorie vanaf zes jaar Kinderen met een ster van Martine Letterie en Naar het noorden van Koos Meinderts. Het boek Alaska van Anna Woltz kreeg in de categorie vanaf negen jaar een bekroning. Tenslotte werden twee informatieve boeken bekroond met de Zilveren Griffel, namelijk T.rex Trix in Naturalis van Daan Remmerts de Vries en Baby’tje in mama’s buik van Bette Westera. In de categorie poëzie zijn geen bekroningen toegekend.
 
De met een Zilveren Penseel bekroonde boeken zijn Tangramkat door Martijn van der Linden en Omdat ik je zo graag zie door Milja Praagman. Circusnacht door Mattias De Leeuw en
Kek iz tak door Carson Ellis zijn met een Zilveren Palet bekroond.
 
Op woensdag 20 september 2017 worden het Gouden Penseel en Gulden Palet bekendgemaakt en uitgereikt in het Rijksmuseum in Amsterdam. Tijdens het Kinderboekenbal op 3 oktober wordt bekend welke van de Zilveren Griffels verguld wordt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids