Kinderboeken stromen de Bestseller 60 binnen

Bijna de helft van de Bestseller 60 bestaat uit kinderboeken, meldt boekenkoepel CPNB. Aanleiding lijkt de Kinderboekenweek te zijn, die van 4 tot en met 15 oktober plaatsvindt. CPNB publiceert elke week de lijst met titels die in de Nederlandse boekwinkels het best verkocht zijn.

Het prentenboek Mijn huis is jouw huis van Yvonne Jagtenberg is de hoogste nieuwe binnenkomer deze week. Het boek staat op plek 3 in de lijst. Ook Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen door Joukje Akveld en Djenné Fila, winnaar van het Gouden Penseel, is nieuw in de lijst. Het boek, dat de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek heeft gewonnen, komt binnen op plek 58. De bestsellerlijst telt deze week 23 nieuwkomers.

Top 5

Het kinderboek Misjka van auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman, dat dit jaar de Gouden Griffel heeft gewonnen, stijgt van plek 27 naar plek 5. Op plek 1 staat nog steeds het boek Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? van Francine Oomen. Ook de nummer 2 van deze week, De avonturen van Rutger, Thomas en Paco deel 3 - Het Pretpark van Rutger Vink en Thomas van Grinsven, stond vorige week op dezelfde positie. Na Mijn huis is jouw huis op plek 3 staat deze week op plek 4 De Zoete Zusjes gaan verhuizen van Hanneke de Zoete, dat van plek 10 naar plek 4 gestegen is.

Door: ANP