Normal_normal_rss_entry-90633

In Frankrijk is op donderdagnacht rond 05.45 uur op de A16 tussen Duinkerken en Calais, ter hoogte van Gravelines, een bus met Nederlandse scholieren op een vrachtwagen gebotst. De buschauffeur is zwaargewond, melden Franse media. Hij is met een helikopter naar het ziekenhuis in Lille gebracht. Het gaat om een bus van BBA Tours.

Volgens een woordvoerder van het busbedrijf zaten er vijftig scholieren en zes begeleiders in de bus. De leerlingen komen van het Strabrecht College uit Geldrop. De bus was op weg van Calais naar Londen. Zestien kinderen zouden volgens de Franse Gendarmerie gewond zijn geraakt en dat zou ook gelden voor twee volwassen begeleiders. Volgens de Franse politie zijn de leerlingen niet ernstig gewond, maar wel geschrokken. Zij worden opgevangen in een school in de buurt van het ongeval. Vertegenwoordigers van de school zijn onderweg naar Frankrijk.

Er was aanvankelijk verwarring of de bus op de truck was gebotst of andersom. Intussen is duidelijk dat de bus op de vrachtwagen is geknald. De vrachtwagenchauffeur, een Pool, zou achter het stuur in slaap zijn gevallen en plotseling hard hebben geremd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat het de situatie in kaart brengt en dat het verder nog geen details heeft.

Door: ANP