Logo_17353186_1356781734388937_7773317634816907849_n

Het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen organiseert ook dit jaar weer de Sterrenkunde Olympiade voor leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo. De finale is van 5 tot en met 7 juli in Groningen met als hoofdprijs een reis naar de sterrenwacht op het Canarische eiland La Palma. Leerlingen kunnen tot 15 mei thuis meedoen aan de voorronde. Dit meldt Rijksuniversiteit Groningen.

Middelbare scholieren die mee willen doen aan de Olympiade moeten de vragen en computeropdrachten maken die inmiddels beschikbaar zijn gemaakt op www.sterrenkundeolympiade.nl. Deelnemers horen uiterlijk 1 juni of ze door de voorronde zijn gekomen en zijn geselecteerd voor de masterclass op 5 tot en met 7 juli in Groningen. Op de laatste dag vindt de finale plaats waarmee de winnaar van de Olympiade wordt bepaald. De winnaar krijgt een waarneemreis naar het Roque de Los Muchachos-observatorium op La Palma.

Tijdens de masterclass volgend de finalisten colleges over sterrenkundige onderwerpen en staan diverse activiteiten op het programma. Op de laatste dag volgt een examen over de onderwerpen die tijdens de colleges zijn behandeld. De Olympiade wordt afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking.

Meer informatie op www.sterrenkundeolympiade.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids