Normal_doof_gebarentaal_speciaal_onderwijs

Vandaag is het de Europese Dag van de Talen. Op deze dag vinden er in heel Europa tal van activiteiten plaats om op bijzondere wijze aandacht te vragen en te besteden aan ‘vreemde talen’. In Nederland organiseert NL Speaks! verschillende talige activiteiten voor basisscholen en middelbare scholen. Dit meldt NL Speaks!

NL Speaks! Is een jaarlijks terugkerend evenement dat aansluit bij de Europese Dag van de Talen. NL Speaks! organiseert door het hele land activiteiten op het gebied van taal en communicatie in samenwerking met scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. Voorbeelden van activiteiten zijn taalspelletjes, Skypen met een school in een ander land, een gedichtenwedstrijd, een Engels ontbijt. 
 
In 2001 hebben de Raad van Europa en de Europese Unie de Europese Dag van de Talen in het leven geroepen om de taalkundige diversiteit binnen de Europese Unie te vieren. Het doel is het belang van het leren van talen te benadrukken, wat zorgt voor meertaligheid en intercultureel begrip. Zo wordt de taalkundige en culturele diversiteit in Europa behouden en bevorderd.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids