Normal_muziek__kind__speciaal__juf__muziekonderwijs__klas

Door een extra investering van 10 miljoen euro in de culturele sector kunnen meer culturele instellingen subsidie van het rijk ontvangen. Hiermee kiest minister Bussemaker voor talentontwikkeling, voor het bereiken van een divers publiek en voor meer regionale spreiding in het culturele landschap. Kwaliteit staat hierbij voorop. Vandaag maakte Bussemaker haar besluiten voor de culturele basisinfrastructuur voor de periode 2017 – 2020 bekend. Dat meldt Rijksoverheid.

Vorig jaar juni maakte Bussemaker al bekend dat ze 18,5 miljoen euro extra investeert in de culturele sector in de komende periode. Vandaag voegt de bewindsvrouw daar nog eens 10 miljoen euro hieraan toe. Een belangrijk gedeelte van de investering van 10 miljoen euro is bestemd voor festivals, cultuuronderwijs en talentontwikkeling.

Zo is er meer geld beschikbaar om cultuur in het onderwijs verder te versterken. Bussemaker stelt door een extra bedrag van 1,2 miljoen euro het Fonds voor Cultuurparticipatie in staat meer leerlingen in het vmbo te bereiken. Ook steekt Bussemaker 1,2 miljoen euro extra in de impuls muziekonderwijs. Met die regeling worden kinderen in het hele land bereikt. De impuls muziekonderwijs is nu al een groot succes: ruim 530 scholen willen meedoen. Met de nieuwe financiële impuls is ook het voortbestaan van de regeling op langere termijn gewaarborgd.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids