Logo_verkeer_verkeersbord_oversteken
Bedenk een campagne verkeersveiligheid voor je leeftijdsgenoten. Dat is de opdracht aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Op maandag 5 september tussen 9.45 en 10.00 uur geeft gedeputeerde en verkeersveiligheidsambassadeur Floor Vermeulen in Den Haag het virtuele startschot voor een aantal kick-off evenementen op scholen voor voortgezet onderwijs in Zuid-Holland.
Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) organiseert de wedstrijd dit jaar voor de vijfde achtereenvolgende keer. De wedstrijd is onderdeel van het programma TotallyTraffic. Binnen dit programma bieden de samenwerkende overheden de scholen een scala aan verkeerseducatieve modules aan voor alle leerjaren. Circa een derde van de scholen participeert hierin. Gedeputeerde Vermeulen vindt de lessen belangrijk: “Gemiddeld 76 leerlingen in het voortgezet onderwijs belanden jaarlijks door een verkeersongeval in het ziekenhuis. Dat aantal willen we omlaag brengen. Om dat te bereiken, willen we gebruik maken van de ideeën van de jongeren zelf. Zij weten immers het beste wat werkt bij deze leeftijdsgroep.”
 
Het startschot van Floor Vermeulen zal vanaf maardagochtend te vinden zijn op de facebookpagina van de wedstrijd CampagneCrew. Op De Noordhoek in Gorinchem en op RGO Middelharnis vinden die ochtend regionale kick-offs plaats.
 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids