Normal_smartphone_app__2_

Staatssecretaris Dekker bezoekt aanstaande maandag het ‘Back to School’-initiatief van Vodafone. Vodafone wil leraren een helpende hand bieden hoe ze social media, apps en YouTube beter kunnen integreren in het onderwijs. Met een bus wordt een Back to Schooltour langs scholen gemaakt. Dekker neemt samen met de docenten van het Marcanti College als eerste een kijkje in deze bus. Dit melden Rijksoverheid en Metro.

Met 'Back to school' lanceert Vodafone vandaag verschillende digitale tools voor docenten en scholieren, met medewerking van onder andere Mediawijzer.net. In de Back-to-school-bus kunnen docenten meer te weten komen over de toepassing van digitale tools in het onderwijs. Ook heeft Vodafone de Unlock to Learn-app ontwikkeld voor examenleerlingen. Voordat de gebruiker de telefoon kan gebruiken, moet hij eerst een examenvraag beantwoorden. Op deze manier wordt de scholier op een moderne manier voorbereid op de examenstof. 
 
Daarnaast zijn er nog drie ’onderwijs op maat-oplossingen’ ontwikkeld. Met 'het digitale klaslokaal’ kunnen vluchtelingenkinderen in het basisonderwijs sneller Nederlands leren. ’Leren op afstand’ is een educatief programma voor mbo-leerlingen die door persoonlijke omstandigheden hun opleiding vroegtijdig verlaten en zo toch op afstand een lesprogramma kunnen volgen. SAM richt zich op basisscholen in krimpgebieden en biedt hierin tools voor leraren om om te gaan met kinderen van verschillende niveaus in één klas.
 
Voor nog meer informatie over digitaal leren kunnen docenten terecht op de website www.back-to-school.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids