Normal_adhd_school_kinderen
Oudervereniging Balans heeft een nieuw symposium ontwikkeld. Het symposium 'Stoeien met ontwikkelingsstoornissen thuis, op school en bij de therapeut' biedt nieuwe tools, bijzondere invalshoeken, inspirerende inzichten en slagvaardige samenwerkingsvormen. Het symposium richt zich op onderwijsprofessionals, zorgprofessionals en ouders. Dit meldt Oudervereniging Balans.
Onder leiding van de dagvoorzitters Swanet Woldhuis (directeur Balans en NVA) en Ilse Krabben (actrice en columniste Balans Magazine) wordt een boeiend en verrassend programma aangeboden met lezingen van vooraanstaande sprekers afkomstig uit de wetenschap, het onderwijs en de zorg. 
 
Zo gaat dr. Jacqueline Schenk in op het cruciale belang van zelfvertrouwen en hoe je dit als leerkracht, professional en ouder kunt versterken bij kinderen met ontwikkelingsproblemen. Promovenda Renée Meppelink licht toe hoe drukke kinderen dankzij mindfulness meer rust krijgen. Aansluitend ervaren de bezoekers daadwerkelijk tijdens een sessie mindfulness wat dit met henzelf doet. Nick Goddard, kinder- en jeugdpsychiater, presenteert een nieuwe aanpak om de  verstoorde ouder-kind relatie te verbeteren. Met daarbij ook hoe ouders grenzen kunnen stellen zónder dat de boel escaleert. Actrice en columniste Ilse Krabben (zelf met adhd) geeft een sneak preview van haar solo theatervoorstelling: 'De taal van ADHD'. Verder krijgen we via Marcel van Herpen, onder meer medeoprichter NIVOZ, antwoord op de vraag: hoe maak je verbinding met kinderen en kun je hen motiveren? En geeft hoogleraar Bram Orobio de Castro inzicht in de misverstanden rondom straffen en belonen door te laten zien hoe het wél kan. 
 
Behalve dit veelzijdige aanbod aan inzichten, ervaringen en ontwikkelingen, is er een uitgebreide kennismarkt met diverse aanbieders van onder meer: onderwijsondersteuning, hulpverlening, vakliteratuur en educatieve software, hulpmiddelen en hulpverlening. Hier mee is het dé ontmoetingsplaats voor onderwijsprofessionals, zorgprofessionals en ouders.
 
Het symposium vindt plaats op 14 oktober van 8.30 uur tot en met 16.30 uur in het Beatrixtheater in Utrecht. Voor aanmelden en het volledige, uitgebreide programma kan men terecht op de website www.balansdigitaal.nl. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids