Normal_kind_jeugd_jeugdzorg_basisschool_dromen23534

Steeds meer gemeenten bieden aan schoolgaande kinderen uit arme gezinnen een kindpakket of schoolpakket. Binnen de pakketten worden kosten vergoed die gerelateerd zijn aan hun opleiding. Zo voert de gemeente Twenterand vanaf het schooljaar 2016-2017 het schoolpakket in. Dat meldt Tubantia.

Het schoolpakket binnen de gemeente Twenterand is beschikbaar voor kinderen tot achttien jaar in het voortgezet (speciaal) onderwijs os het mbo. Het pakket biedt ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld ouderbijdrage, lesmateriaal, schoolgeld of een abonnement voor het openbaar vervoer. De hoogte van de bijdrage is 165 euro per schooljaar en per schoolgaand kind dat voortgezet onderwijs volgt en 200 euro voor jongeren op het mbo.

In december bleek uit onderzoek dat een op de acht gemeenten het kindpakket aanbiedt. Dit pakket is bedoeld om de participatie te bevorderen uit arme gezinnen. In het onderzoek zijn 72 gemeenten geraadpleegd met een kindpakket of een andere bundeling van voorzieningen voor kinderen. Per gemeente kan het pakket verschillend zijn. Het bevat bijvoorbeeld kleding, tweedehands computers, een fietsregeling voor brugklassers of korting op culturele activiteiten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids