Normal_jongeren__telefoon__mobiel__communiceren__sms__whatsapp__puber__vo__po

Begin dit jaar doken naaktfoto's op van Tilburgse scholieren die tegen de wil van de leerlingen op Instagram werden geplaatst. In het kader van het project We can Young Tilburg is daarom in Tilburg een campagne ontwikkeld om onvrijwillige sexting aan te pakken. Dat meldt Loket Gezond Leven.

Volgens Pierre-Ine Mattheussend van de politie komt sexting steeds meer voor. Het is niet alleen een probleem in Tilburg, maar in heel Nederland. “Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat jongeren de risico’s kennen en aan de bel trekken als er misbruik in het spel komt”, zegt Liselot Godschalx van gemeente Tilburg. De campagne is daarom gericht op het vergroten van de seksuele en relationele weerbaarheid van jongeren en het informeren en het bewust maken van jongeren, opvoeders en professionals over de mogelijke gevolgen van sexting. Er is campagnemateriaal en er wordt voorlichting gegeven in workshops en op ouderavonden. Professionals krijgen deskundigheidsbevordering op dit onderwerp.

In Tilburg hebben inmiddels 800 jongeren zich aangemeld als 'changemaker'. Zij dragen bij aan het project door middel van een stageopdracht, vrijwilligerswerk of een opdracht van school. Volgend jaar loopt de campagne af. Gemeente Tilburg is daarom al aan het denken over de borging van het project. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids